Váradi Sándor blogja

Sorsfordulás mozzanatai

Az EMBER úgy változtathatja meg életét, sorsát, hogy megváltoztatja gondolkozását, igényt érezve a következetes, tiszta erkölcsös életvitelre, életminőségre.

Mondják, hogy napjainkban nem a válság, a pénzvilág, az atombomba a legveszélyesebb tényező, hanem a gondolkozás, a felfogás és a viselkedészavar. Az efféle magatartászavarok azonban igen látványos léptékben mutatkoznak. Életünk minden területén megfigyelhetőek olyan értelmetlen, hibás cselekvések, melyeket természetesnek gondolunk. Sokan panaszkodnak a világ válságos, eltorzult állapotára, de kevés embernek jut eszébe, hogy a világot mi működtetjük rosszul.

Ezért;
Változásra - tudati változásra - van szüks-Ég.

Változtatni kell látásmódunkon.
Változtatni kell gondolkozásmódunkban.
Változtatni kell életmódunkon.

Erre nem mindenki hajlamos, mert általában kétféle ember létezik:
1, van, aki képes rá. Mert alapból benne van a lelkiismeret, az erkölcs, az önzetlenség, benne él az igénye, a vágya az életminőség fokozására, az igazság szolgálatában, és van olyan is akiben benne „lapul” - leledzik még valamilyen szinten, csak kevésbé alkalmazza az életvitelében, ezért fel kell rázni, tudatára kell ébreszteni.

2, van, aki nem képes rá. Mert mechanikus, nincs belső vagy magasabb énje, önző, nem él benne az együttérzés az ember iránt, nincs lelkiismerete, nincs szégyenérzete, nincs bűntudata…, ezért nincs igénye az emberi minőségre. Ha mégis felfedezi valakiben az 1 - es pontban felsorolt jellemvonásokat, csak a manipulálásra, megtévesztésre használja fel a saját, illetve a céljai érdekében, és ha az érdekei úgy kívánják gúnyt űz belőle, stb. A következő jelzők valamelyike, vagy mindegyike vonatkozik rájuk: képmutatás, hazudozás, közöny, irigység, rivalizálás, megalkuvás, cinizmus, cionizmus, gonoszság…

Nem várható el a sorsunkra változás, javulás, megoldás külső tényezők (pl. hatalmak, egyházak,...) felől, ha az ember önmaga, önmagával szemben nem akar, vagy nem képes rá.

Lássuk meg amit minden kép-pen meg kell, hogy lássunk:

"Ha az ember elsőként önmagát tanulmányozná, rájönne, mennyire képtelen önmagán túljutni."

Néhány furcsaság a mindennapokból:

Furcsa, hogyan mondhatja valaki "Hiszek Egy Istenben", miközben a sátánt követi, aki egyébként hisz Istenben!

Furcsa, milyen egyszerű az embereknek kivetni, kidobni Istent, értelmetlenségnek tartani üzenetét, aztán csodálkoznak, miért megy a világ a pokolba.

Furcsa, hogyan lehet valaki Krisztusért lángoló vasárnap, és láthatatlan keresztény a hétköznapokban.

Furcsa, hogy jobban érdekel, mit mondanak rólam az emberek, mint az, hogy mit mond Isten felőlem!

Furcsa, hogy ha gyalázatost cselekszel, nem számít már, ha senki nem veszi észre. De te tudod, és ezt a tanút semmibe venni, ez az igazi nyomorúság.

Vigyázz (!) ,mert az ördög mindig a részletekben rejtezik!

"Az emberek nem a sorsuk, hanem csupán a saját elméjüknek rabjai."

"Miért hiszem azt, hogy jóság van bennem?
A jó nem szép, és a szép nem jó.
Vagy csak ritkán. De mind a kettő kivonulóban van a világból."

Továbblépni egyszerű lenne; csak megnehezíthetik azok a dolgok, amiket magad mögött kell hagynod. Magad mögött kell hagynod a múltad ..., mielőtt továbbindulsz…

Mindenkinek kezdődik és végződik valahol a földi élete, tehát véges, ezért ne vesztegesd az időd el arra, hogy mások életét éled, mások akaratának, mások érdekeinek szolgálva, akár megfelelésből, akár alárendelésből, mert bizonytalanná és boldogtalanná tesz! Aki nem a saját életét éli, az nem magának, hanem a világnak él. A világnak, a pénz világának, az emberek kihasználóinak, a zsarnokságnak élni borzasztó vétek, mert csak ki - vagy felhasznál előbb vagy utóbb, de mindenképp, s áldozat leszel, mert csak egy eszköz vagy benne, bármeddig jutsz el kisebb - nagyobb anyagi jólétben. Nincs más út, nincs más lehetőség, nincs menekvés. Ez lesz a sorsod, ha velük tartasz, ha pénzért nekik dolgozol...
A "nagyok" közelébe soha, de soha nem fogsz jutni, beférkőzni... így marad neked az áldozati birka szerepe, amit te magad önként, vagy önkéntelenül választasz. ha nem gondolkozol!

Gondolkozz, dönts, válassz: Ember leszel, vagy ember-telen!
Bármit csinálsz, először ember vagy és utána cselekedsz, teljesíted kötelességed, szolgálsz, végzed munkádat, stb. Ha ez fordítva működik nálad, akkor eladtad magad a lelked megélhetésért, jólétért, vagy bármilyen kisebb, nagyobb előnyért. Így lettél ember-telen biorobot - rabszolga.

"Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet."

Engedj meg egy fohászt magadnak:

"Uram, kérlek adj erőt, hogy meg tudjam változtatni azt, ami megváltoztatható. Adj türelmet, hogy el tudjam viselni azt, ami megváltoztathatatlan. És adj bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni egymástól!"
...

Váradi Sándor

2012 01 12.

.

1 megjegyzés:

Bagoly Gábor írta...

Nemcsak nehéz megismerni önmagunkat, de esetenként kifejezetten kényelmetlen tudomásul venni az eredmény.