Váradi Sándor blogja

„Az igazság maga Isten.”

Mindenki maga dönt a sorsáról, és magát ítéli életre, vagy halálra.
Élhetsz a tudás szintjén, valamint a szenvedés szintjén.
Két út áll előtted, nincs harmadik!
A választás előtted, a döntés rajtad múlik.

Ha még nem döntöttél és úgy érzed, hogy az igazi döntésed hiányában sodródsz valamerre. Nem érzed, nem látod, hogy ez a valóságnak vélt út ebben a „való”-világban hová vezet, mert „csak úgy” létezel, részese vagy valaminek, amiben csak bolyongsz, bolyong az emberek nagyarányú többsége. A bizonytalanság és többnyire a félelem miatt inkább kikerülöd e súlyos probléma kezelését, megoldását, esetleg vársz valamire, valakire, aki talán majd segít neked, vagy megoldja helyetted az élet nagy kérdését, a valódi létezésed értelmét.
Mielőtt még elgondolkozol, először tégy fel kérdéseket és keresd meg a válaszokat magadnak!
1, A legfontosabb és a legnagyobb kérdés: Ki vagyok Én?
2, Miért és kiért élek?
3, Mi a célom, a létezésem célja?
4, Minek vagyok a részese, (a rendszer) kit, kiket szolgálok benne?
5, Mi értelme van, kinek jó ez, és jó-e ez nekem?

Rá kell ébredned, hogy rendelkezned kell a sorsod felől, felelősséget kell vállalnod a létezésed felől! Hajlandóvá kell válni önálló döntéseket hozni, s felvállalni a döntések, tettek felelősségét és számon kérhetőségét. El kell engedni, ki kell iktatnod az életedből a felelőtlenség s a panaszkodás gyönyörűségét. Majd fel kell nőni, kollektív (közösség) tudatossági szinten is az összetartozás szellemében, hogy értelmet nyerjen a léted, a létünk.

Gondolkozz, használd az eszed, amire a Teremtő szánta, tanulj - de most nem az iskolában, hanem az élet fonalán – és vedd a fáradtságot az események, a történések, a következmények és azok összefüggéseinek meglátására, felkutatására, hogy az élet dolgaiban következetesen, tudatosan és magabiztosan helyt tudj állni, és ha kell, utat tudj mutatni. Fejleszteni és fokozni kell tudatosságban magad a természet rendjében, az igazságban. Keresd az igaz bölcsességet, a tartalmas eszmecseréket, mert ezek is energiával töltenek fel téged! Kerüld az üres fecsegést és a felszínességet, mert azok csak elszívják az életerődet és rombolják az emberi minőséget!

Máskülönben folytatod a képmutató, az anyagias önfényező kivagyiságot, és / vagy az „édes semmittevést”, amivel kényszerpályán tengeted tovább az életed mások szolgálatára. Rábízod magadat, a sorsodat másokra a jó reményében, vagyis hagyod, hogy másoktól függj, - mint például a politikusoktól, a jelenlegi és múltbeli népnyúzó kormány/ok-tól, a „hatalom” önző bitorlóitól, bankároktól, stb. - másvalakik mondják meg merre, melyik úton menj tovább és hogyan, hol, meddig élj, hogyan gondolkozz, hogyan cselekedj, stb.
Ide illik egy találó bölcs gondolat: „Okos dolog elviselni a rosszat a jó reményében. Viszont balgaság önként kitenni mag-unkat céltalan gyötrelemnek és hiábavaló szenvedésnek.”

Te mit szeretnél?

Sok és sokféle szenvedés létezik. Mert az emberek világa torzításban, hazugságban él. Kábítanak válsággal, politikával, vallással, TV–vel, mérgeznek ételekkel, járványokkal, oltásokkal, stb. Ezek közül választani, szelektálni sem kell már, mert szinte mindegyikben benne van nyakig az ember.

Hajdani Napoleon igazságát párosítanám ide gondolatként: „A világmindenségben mindenütt harmónia uralkodik, kivéve az emberi kapcsolatokat."
Hát igen, a napoleoni gondolat benne van a jelenünkben is, de az embernek nem ilyenféle a rendeltetése, szerepe a Föld nevű bolygón. Az ember természetes rész - vagyis részesévé kell válni - a világmindenség harmóniájában.
A világmindenség, az univerzum, a természet : Az élet.
A természetes életnek a „lehetőszépségeivel” megáldott emberi lény-egek vagyunk, gondolkozó érzőlényünkkel, szellemünkkel teremtünk kapcsolatot mindennel, s egymással. Tiszta emberi értékrend alapján tudunk és lehetünk részese a teljes – EGY - s –Ég-nek a világmindenség harmóniájában, ez az igazság. Az igazság tudása az egy, az egység, ami a mi alapunk, s mindennek az alapja, tehát egyek vagyunk és egység vagyunk a világmindenségben, az univerzumban. Mindennek értelme van, minden embernek szerepe, küldetése van az életben.
„Ha őszintén élsz, nem fognak félreérteni, de ha mégis, nem fog zavarni, s nem fog zavart kelteni.”

De többnyire nem élünk megfelelően a lehetőségeinkkel és az adottságainkkal sem. Mert a béklyó terheivel, a hazugság-okkal, a féligazságokkal fűszerezve, s mindezekhez megfelelve az áltisztesség fenntartásával, valamint többé - kevésbé anyagi érdekből való meghasonulásból, szemforgató képmutatással élünk a földön, kevésbé egymás mellett, annál inkább egymással szemben.
Miért?
Azért történik így, mert hagyod, hagyjuk, hogy szembekötve vakon vezessenek, megvezessenek bennünket, embereket félelemben tartva az igazság elferdítésével, a hazugságokra épülő rendszer erőltetésével az élősködő érdekkörök uralmának kiszolgálására. Ahelyett, hogy a sarkunkra állva, egészséges hittel, tiszta szívvel a teljes igazság mellett kiállva rendíthetetlen kitartással, megalkuvás mentesen és következetesen érvényesítjük az érdekeinket és a létünk tisztességes megbecsülését a társadalomban, melyet most már ki kell harcolni és meg is kell tudni tartani!
Tehát, ha nem változunk, ha megértés helyett átkozunk, ha külső segít-sége(lye)kért, ura-lomokért epekedünk, miközben magunkat sem uraljuk, akkor mi ápolgatjuk és támogatjuk minduntalan a mélyen, évszázadok óta belénk hazudott képzelgéseinkkel a saját máglyarakásunkat. Mag-unk és a leendő mag-vunk (nemzedékünk) elnyomásában, lebilincselően idegvérű rabigábabusgatásában, zavartan mosolygó cinkostársként működünk így továbbra is közre.

Tehát a döntés lehetősége a te kezedben van!
Ne felejtsd el, nincs harmadik út!

Ha azt szeretnéd, hogy a szenvedés, a fájdalom, a félelem véget érjen benned és körülötted, a külvilágban, akkor cselekedned, lépned kell, de úgy, hogy az mindenképp jó emberi erényekkel megtöltve, benne az erkölccsel, a becsülettel vezérelve, példa értékű viselkedéssel a rend érdekében könyörtelenül következetesen betartva kell tenni, hogy a körülötted lévő emberek jó emberek legyenek, maradjanak, jó emberekké váljanak.
Mert ha jó emberi lényként cselekszel, akkor az igazságot szolgálod, ha az igazságot szolgálod, akkor Isteni küldetést végzel, Isten munkálkodik benned és átadod magadat a Teremtőnek és így magad is teremtővé válsz.
Isten munkálkodik bennünk, rajtunk keresztül teszi a dolgát, megérted azt is, hogy mi a feladatod. Ezért az alapokból kiindulva kell rendet teremteni magadban, magadon, magad körül, az otthonodban, a környezetedben, és így társakat találva, összefogva a hazánkban, egy szóval az emberek között. Mert mindennek a rend a lelke. Nem tűrve az emberi gazságot, gaz tetteket, mert azok csak ártanak az embereknek, emberiségnek, tönkre teszik, elveszik az igazi, élhető életet, mint például ahogy a veteményeskertben a nemes(kultúr)növények között a gazok is elszívják, elveszik az életet, a fejlődést tőlük.
Mit tesz ilyenkor a jó gazda? Kitakarítja, kigyomlálja a kertet a gazoktól, hogy a növényei fejlődhessenek, jó termései legyenek, és hogy legyen értelme az életnek a kertjében, mert csak úgy lesz élelme az embernek a kertjéből, mint ahogy az élet kertjében is, a rend uralkodhasson ne a gonoszok, a gazok, a gazságok.
Ebből a megközelítésből merítve kell az embernek könyörtelenül cselekednie egymás között is, mert csak így biztosítható az élhető, békés, nyugodt élet közöttük. Meg kell tanulni különbséget tenni, ki - és elválasztani az emberi viselkedésben, magaviseletben a jót és a rosszat, amihez kétség sem férhet.
Emberi gazságról, valamint az általuk elferdített és vakon követett eszmékről röviden: Azoknak a lényeknek, akiknek a tóra, a talmud tanai, törvényei iránymutatók az életfilozófiájukban, azok a gaztettek képviselői, ilyenek többnyire a cionisták-zsidók és az ideológiájukat képviselők, valamint az általuk torzított kereszténység, az ó-szövetséggel megkevert szentírás, a biblia. Miért?
Mert a tiszta, igaz "igék" mellett nem férnek és nem férhetnek meg a rossz, torz gondolatok semmilyen formában, értsd: dogmatikus ó-szövetség, valamint a könyörgésen alapuló passzív vallásgyakorlás, a bűn fogalmának ecsetelése, stb. Mint ahogy az igazsághoz nem fér hazugság, mint ahogy nincs kicsit rossz és nagyon rossz, csak rossz, mert a kicsi rosszból előbb vagy utóbb nagyobb rossz lesz, jó soha sem, ilyen a ránk erőltetett világ is amiben élünk! Még egy példa mindehhez, hogy nincs kicsit állapotos asszony és nagyon állapotos asszony, csak állapotos asszony. Ezek vitathatatlan érvek! Ehhez kell tartani magát az embernek, s ez legyen a néző és kiindulópont minden emberi viselkedéshez, minden cselekmény, esemény megközelítéséhez. Ezért a vallást szükségeltetik megszűrni, megtisztítani, újrafogalmazni a kereszténységet, vagyis visszatérni a valódi kereszténységhez és a tiszta Jézus tanításokhoz.

Ha van igényed a jóra, a rendre, az igazra, az igazságra, az igazi életre, a harmóniára, akkor tégy rendet, gyomlálj tovább, és ne engedd, hogy megmaradjanak a „gazok” melletted! Ne add át az életteredet, ugyanakkor ne tűrd meg a gazságokat! Tégy abban is fogadalmat a saját és a szeretett embertársaid érdekében, hogy semmilyen ajánlatot és együttműködést nem foganatosítasz azokkal, akik a rossz oldalon állnak. Ide kívánkozik egy jelzés értékű gondolat, hogy az igazság megfoghatatlan, a hazugság, a törvény és a vallás hangjával álcázza magát.
  
Szüntesd meg azt az okot, ami a szenvedést okozza, mert csak úgy tudsz bármit jól, eredményesen, biztonságosan és tartósan megteremteni. Olyan életvitelt, ami az emberi értékek tiszteletben tartásáról, a kölcsönös bizalom megtestesüléséről, és az önzetlen együttműködésről szól.

A világmindenségben a földi életben úgy teremtetett az ember, hogy munkálkodhasson benne, alkothasson és tanuljon is belőle. Rá kell jönnünk, hogy minden összefügg mindennel. Mindennek szerepe van. Ez azt jelenti, hogy mindennek van következményei is!
A sors "kegye" olyan, mint a bumeráng, előbb, vagy utóbb, de visszatér hozzád.
Mint ahogy a híres bölcsmondás is szól: amit vetsz, ebben az értelemben úgy is aratsz.

Ne az ego szinten gondolkozzunk, cselekedjünk, és ne gondoljuk, hogy kivételezettek lehetünk bármiben addig, míg ezt a rendszert kiszolgáljuk.

Legyen megértés a miértre!

Egy-ben vitaindító cikként is kívánom terjeszteni és tiszta szándékú közösségi egy-be gyűlést is formálni.


Váradi Sándor

2011 Június 15.


Nincsenek megjegyzések: